Üdvözöljük a

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változások a kamara ügyfélszolgálatában

2020. március 16.

TISZTELT ÜGYFELEINK!

 

2020. június 02-tól a Kamara ügyfélszolgálatán - az általános járványügyi és higiénés szabályok betartását szem előtt tartva - Nagykanizsa, Ady Endre u. 1. szám alatt ismét lehetőség van a személyes ügyintézésre! Ügyfélfogadási idő: hétfőtől - csütörtökig 8.00 és 16.00 óra között, pénteken 8.00 és 13.00 óra között.

 

Széchenyi Kártya ügyintézés és okmányhitelesítés előre egyeztetett időpont után!

 

Az ügyintézés megkönnyítése érdekében maximum 2 fő tartózkodhat az ügyféltérben, valamint az ügyintézéshez szájmaszk használata kötelező.

 

A legtöbb ügytípus online módon továbbra is intézhető. Amennyiben személyesen szeretne ügyet intézni, kérjük egyeztessen időpontot kollégáinkkal:

 

http://www.nakkik.hu/hu/nagykanizsai-kereskedelmi-es-iparkamara/kapcsolat-8142

Megértésüket köszönjük!

Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI)

2020. augusztus 4.

Augusztus 23. és 29. között a Neumann Társaság, az ELTE Informatikai Kara és Nagykanizsa Megyei Jogú Város rendezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával Nagykanizsán zajlik a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI). A CEOI régiónk legfontosabb informatikai tanulmányi versenye, amelyen a legtehetségesebb középiskolás diákok mérik össze programozási ismereteiket.

MARKETPLACE AUSTRIA FOOD 2020 élelmiszeripari fórum

2020. augusztus 4.

Felhívjuk szíves figyelmüket az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya által felénk továbbított meghívóra a bécsi MARKETPLACE AUSTRIA FOOD 2020 élelmiszeripari fórumra 2020. október 14-én.

Tájékoztatás a nyílt végű pénzügyi lízing kezelésével kapcsolatban

2020. július 23.

nyílt végű pénzügyi lízing kezelésére vonatkozó 47/2020 (III.18) és a 62/2020 (III. 24.) Korm. rendeletek hatályukat vesztették és helyükbe a 2020. évi LVIII. tv lépett

A Törvény a lízingszerződésből folyó lízingdíj fizetési kötelezettségeket és az ezeket biztosító mellékkötelezettségeket érinti, a felek egyéb jogait és kötelezettségeit, így az eszköz használati jogát és a vételi jog gyakorlásának feltételeit nem – lásd a Törvény 9.§ (1) bekezdése a fizetési kötelezettségek elhalasztásáról és a 9.§ (3) és a 13.§ (3) bekezdése –.

Nyári diákmunka támogatás

2020. július 3.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára Schanda Tamás múlt héten bejelentette, hogy a kormány 3 milliárd forintos keretösszeggel indítja el a diákok nyári munkavállalását támogató programot.

A programban a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulók vehetnek részt, július 1. és augusztus 30. között. A tanulók a programban két típusú - önkormányzati, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás területén folytatott - diákmunkára jelentkezhetnek. Mindkét esetben maximum két hónapra vállalhatnak munkát, de míg előbbinél legfeljebb napi 6 órában, utóbbinál már napi 8 órában is dolgozhatnak.

MKIK KKV Restart

2020. június 9.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!


Mivel a koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedések hatására a közegészségügyi korlátozások jelentősen enyhülnek, a magyar – és ezzel egy időben az európai és globális – gazdaság járvány miatti nehézségei is lassan, de fokozatosan mérséklődnek.

Már letölthető a NAV Online Számla mobilapplikációja

2020. június 4.

Már 300 ezer vállalkozó szolgáltat online számlaadatot a NAV-nak. Az adóhatóság online számlázóját már 25 ezren használják. Most megjelent a számlázóhoz kapcsolódó telefonos applikáció – mondta el a növekedés.hu-nak Sinkáné dr. Csendes Ágnes, a NAV szakfőigazgatója.

Üzleti túlélőcsomag - Friss 2020.05.13

2020. május 14.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

Gazdaságvédelmi akcióterv - a koronavírus-járvány által érintett vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségek

2020. május 11.

Tisztelt Kamarai Tagunk! Tisztelt Partnerünk!

 

Az alábbiakban összegyűjtöttük a gazdaságvédelmi akcióterv keretében létrehozott, a koronavírus-járvány által érintett vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségeket.  

Kijárási korlátozások enyhítése

2020. május 4.

A Kormány 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a védelmi intézkedésekről

90%-os mértékű visszavonhatatlan állami készfizető kezességvállalás

2020. április 28.

1170/2020. (IV. 21.) Korm. határozat


a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus világjárvány mikro-, kis- és középvállalkozásokra, valamint nagyvállalatokra gyakorolt gazdasági hatásainak mérséklése érdekében az MFB Magyar  Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Garantiqa Hitelgarancia Zártkörűen Működő Részvénytársaság által megvalósítandó garanciakonstrukciókkal kapcsolatos intézkedésekről

A KAMARAI HÁLÓZAT VÉLEMÉNYE A „GAZDASÁGVÉDELMI AKCIÓTERV”- RŐL

2020. április 20.

A teljes kamarai hálózat közösen véleményezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gondozásában elkészített Gazdaságvédelmi Akciótervet, amelyről egy 18 oldalas szakmai vélemény született, számos kiegészítéssel, további javaslattal ellátva.

Jelen közleményben a számos javaslat közül csupán néhányat emelünk ki, tekintettel arra, hogy valamennyi terület még további, részletes egyeztetést igényel.

INDUL AZ MKIK GVI 2020. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2020. április 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. 

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaira ad előrejelzést a gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei megbízhatóan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

MKIK Válságkezelő Csomag

2020. március 31.

Közreadjuk az MKIK és a területi kamarák együttműködésével készült vállalkozói kéréseket és észrevételeket tartalmazó anyagot, melynek célja, hogy elősegítse a cégek vírus által elszenvedett veszteségeinek minimalizálását, az újraindítás megkönnyítését  és sikeres megvalósítását.

Kereskedelmi korlátozások, melyek a koronavírus járványhoz kapcsolódóan léptek életbe

2020. március 30.

Egy helyen összegyűjtve találják azokat a híreket, hasznos linkeket, melyek a kereskedelemmel, szállítmányozással kapcsolatos.

Nemzeti Exportvédelmi Program - pályázható vissza nem térítendő támogatás külpiacra jutáshoz 3-50 millió forint között

2020. augusztus 4.

Tisztelt Kamarai Partnereink!

 

Ezúton szeretnénk feléhívi az exportáló és a külpiaci jelenlét megerősítésére  törekvő cégek figyelmét egy új  pénzforrás pályázati lehetőségre.

Online rendezvények India relációban: CII - Nemzetközi Űrkonferencia és kiállítás 2020. szeptember 15-től, India Healthcare week (egészségügy) augusztus 17–21-ig

2020. augusztus 4.

Felhívjuk szíves figyelmüket az Indiai Iparszövetség (CII) által szervezett közelgő online eseményekre.

Kamarai közlemény

2020. július 28.

2020-ban a kamarai törvény értelmében lejár a küldöttek és a tisztségviselők mandátuma. A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Választási Bizottsága a 2020. július 1-i ülésén elfogadta azokat a szabályokat, amelyek szükségesek a kamarai választások lebonyolításához.

Fontos tudnivaló, hogy  választási névjegyzékben szereplő gazdálkodó szervezetek választhatnak és csak az önkéntes kamarai tagok választhatók.  A választásra jogosultak és a választhatók adatait július 2 – július 16. között közzétettük. Azzal kapcsolatban kifogás nem érkezett. 

Megjelent az adókönnyítésekről szóló törvény

2020. július 20.

2020. július 14-én megjelent a Magyar közlöny 168. számában a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló 2020. évi LXXVI. törvény.

A törvény az alábbi adókönnyítéseket tartalmazza:

Közlemény

2020. július 2.
A Nagykanizsa Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége – a 2020. évi tisztújító választásokkal összefüggésben – az alábbiakra hívja fel a tisztelt vállalkozások figyelmét:
 
A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 32.§ (2) bekezdése, valamint a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabályának 91-92. pontja alapján a Kamara választóinak, tagjainak jegyzékét és az írásbeli jelölőlapot a Kamara székhelyén (Nagykanizsa. Ady u. 1.) működő ügyfélszolgálati
irodájában 2020. július 02. és július 16. között közzéteszi.
 
A választási és tagjegyzékkel kapcsolatos észrevételeket megteheti írásban a nakkik@nakkik.hu e-mail címen vagy leadhatja személyesen Szolgáltató Irodánkban.

Artisjus jogdíjértesítők és változásbejelentés

2020. június 4.

Az Artisjus megkezdte a 2020. második negyedévének számlázását mindazon vállalkozások felé, amelyek nyilvános zenefelhasználást végeznek. Tájékoztató a legfontosabb tudnivalókról, teendőkről.

Elindult a Vállalkozói Piactér

2020. május 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kialakított Vállalkozói Piactér célja, hogy segítse a vállalkozások működését, valamint élénkítse és támogassa a cégek közötti üzleti kapcsolatokat. A Vállalkozói Piactér létrehozásával kívánunk ingyenes lehetőséget biztosítani a vállalkozások számára szabad kapacitásaik, illetve termékeik, szolgáltatásaik megjelenítésére, ezzel is segítve üzleti tevékenységük működését a megváltozott gazdasági helyzetben is.

Új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető Széchenyi Kártya konstrukciók

2020. május 11.

TISZTELT ÜGYFELÜNK!

 

Tájékoztatjuk, hogy a Széchenyi Kártya Program keretében kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére 2020. május 15-től négy új hitelkonstrukció kerül bevezetésre.

„ Közgazdász Nagydíj” Dr. Polay Józsefnek

2020. május 11.

„ Közgazdász Nagydíj” Dr. Polay Józsefnek a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

MFB Krízis Hitelprogram állami kamattámogatással

2020. április 28.

1171/2020. (IV. 21.) Korm. határozat


a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus világjárvány mikro-, kis- és középvállalkozásokra, valamint nagyvállalatokra gyakorolt gazdasági hatásainak mérséklése érdekében az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság által megvalósításra kerülő hitelkonstrukciókkal kapcsolatos intézkedésekről

Üzleti túlélőcsomag - Friss 04.22.

2020. április 24.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) és a teljes kamarai hálózat kiemelten támogatja a koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítését, célzott eszközökkel történő kezelését. Jelen kiadványban hiteles és közérthető formában foglaljuk össze a legfontosabb információkat és az eddig bevezetett intézkedéseket. Ezzel alapvető célunk a vállalkozások válságkezelő intézkedéseinek támogatása. Tájékoztatjuk, hogy jelen dokumentumot folyamatosan frissítjük, ezért kérjük, hogy mindig a honlapunkon elérhető legfrissebb változatból informálódjon.

SOS KORONAVÍRUS!

2020. április 19.

Tisztelt Kanizsaiak és Környékbeliek!

Segítsünk a Titánoknak!

 

Orvosi berkekben így hívják az intenzív csapatát, hiszen ezzel a mondattal adják át nekik a beteget:

"Ti tán tudtok még segíteni!"

 

Most a koronavírusos időben is rájuk hárul a legnehezebb feladat. Ebben a helyzetben új megoldásokra is szükség van.

MKIK KKV Üzleti Túlélőcsomag

2020. április 3.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

Mesterportré - Horváth Ferenc, Fa-Feri Kft.

2020. március 31.

A természet (is) motiválja a sokoldalú vállalkozót

 

LENDÜLETBEN ! JÓZAN ÉSSZEL