Üdvözöljük a

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változások a kamara ügyfélszolgálatában

2020. március 16.

TISZTELT ÜGYFELEINK!

  

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt

2020. március 16-tól az ügyfélfogadás szünetel.

 

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az ügyfélszolgálatunkon zajló személyes ügyintézés helyett kérjük, részesítse előnyben otthona/irodája kényelméből számítógépéről is elérhető szolgáltatásainkat és a telefonos kapcsolat-felvételt!

 

 Sürgős esetben hívja az alábbi telefonszámot:

30/754-3616 

  

Felhívjuk a Tisztelt Vállalkozások figyelmét, hogy a 2020. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás 

megfizetésének határidejét a helyzetre való tekintettel módosítottuk

 

2020. április 30-ra.

 

A kamarai hozzájárulás befizetésénél kérjük, hogy az átutalást részesítse előnyben.

 Bankszámlaszámunk: Sberbank 14100134-12287549-13000004

A közlemény rovatban szíveskedjen feltüntetni a vállalkozás adószámát.

 

  Kérjük, hogy a kialakult helyzetben járjanak el kellő körültekintéssel és munkatársaik figyelmét is hívják fel a szükséges tennivalókra!

Mesterportré - Horváth Ferenc, Fa-Feri Kft.

2020. március 31.

A természet (is) motiválja a sokoldalú vállalkozót

 

LENDÜLETBEN ! JÓZAN ÉSSZEL

Online Számla: nem kötelező az átállás

2020. március 30.

A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, 2020. április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, tehát a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a NAV.

Tájékoztatás a gyakorlati képzés finanszírozását illetően

2020. március 26.

Tisztelt Duális Képző!

 

Jelen járványügyi helyzetben a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

 

szakképző intézményekben tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetésének eljárási szabályairól szóló, JEF/29359/2020-ITM számú egyedi miniszteri határozat értelmében a tanulószerződéses tanulók gyakorlati képzése 2020. március 16-tól az alábbi négy formában valósulhat meg, amelyeknek finanszírozási háttere is különböző:

Megérkeztek a törlesztési moratórium részletszabályai, nem számítható fel kamatos kamat

2020. március 25.

Kedd éjszaka jelent meg a százezrek által várt rendelet a Magyar Közlönyben, amely a hiteltörlesztési moratórium részletszabályait tartalmazza. Ezek lényege, hogy a moratórium idején nem számítható fel kamatos kamat, valamint hogy a futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy a törlesztőrészlet nagysága a futamidő időtartama alatt változatlan. Újdonság, hogy a kedvezményt a munkáltatói kölcsönökre és az eszközkezelő programra is kiterjeszti a kormány.

Könnyítettek a házhozszállítás szabályain

2020. március 23.

A Kormány 48/2020. (III. 19.) Korm. rendelete alapján bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül is folytatható üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzet idején, ha a kereskedő napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmaz.

A digitalizáció segíthet a válsághelyzet legyőzésében a legkisebb cégeknél

2020. március 23.

A koronavírussal kapcsolatos szükségintézkedések és annak eredményeként kialakuló gazdasági sokk, a kritikus ágazatokon kívül várhatóan a vállalkozói közösség legkisebb, vagy legkevesebb tartalékkal bíró szereplőit fogja leginkább megviselni. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programja digitális „segélyvonallal” és egyéb díjmentes szolgáltatásokkal készül segíteni a jelenleg az online térbe menekülő, bajba jutott cégeknek.

A Kormány felfüggeszti a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

2020. március 19.

Az év végéig felfüggesztik a magánszemélyek és a vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a kormányülés szünetében a Facebook-oldalán.

Szakmai ajánlás - Hogyan járjanak el a kkv-k járvány idején?

2020. március 18.

Az MPRSZ kríziskommuniációs tagozata készített egy szakmai ajánlást a koronavírussal kapcsolatos kommunikációs és szervezetirányítási tevékenységre vonatkozóan.

Szerződéskötéshez kapcsolódó tárgyalások osztrák vagy német vállalkozókkal

2020. február 19.

Időpont: 2020. március 11., szerda, 09:30-13:00 óra

Helyszín: Magyarország Nagykövetsége, Bécs 1010 Wien, Bankgasse 4-6

Pályázati felhívás - Magyar Kézműves Remek 2020

2020. február 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

LEGYEN ÖN IS SZAKMÁJÁNAK MESTERE!

2020. február 6.

Szerezzen mesterlevelet közel

80 %-os állami támogatással!

Legyen Ön is szakmájának mestere!

 

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara ez évben is mestervizsgára való felkészítést és mestervizsgát szervez több szakmában, amelyhez állami támogatás igényelhető. A részletekről, személyre szabott lehetőségekről várjuk érdeklődését az alábbi elérhetőségeken.


Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara


Tubolyné Csilla mestervizsga referens

Tel.: 93/516-671; 30/585-0925

 

e-mail: titkarsag@nakkik.hu

 

 

A támogatást az NFA KA terhére az Innovációs és Technológiai Miniszter biztosítja az NFA-KA-ITM-16/2019/TK/13számú támogatási szerződés alapján.

PÉNZÜGYI MUNKATÁRSAT keresünk

2020. január 13.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

PÉNZÜGYI MUNKATÁRSAT

keres

Erasmus + projekt keretében megvalósuló csereprogram

2020. január 8.

A nyugat-bretagne-i Kersa LaSalle Szakközépiskola levelét az alább találják. Az uniós Erasmus + projekt keretében megvalósuló csereprogramhoz keresnek magyarországi partnert, melynek feladata olyan cégek beazonosítása lenne, amelyek 28 napos szakmai gyakorlati helyet biztosítanának 2-5 francia diákjuk számára.

MKIK Válságkezelő Csomag

2020. március 31.

Közreadjuk az MKIK és a területi kamarák együttműködésével készült vállalkozói kéréseket és észrevételeket tartalmazó anyagot, melynek célja, hogy elősegítse a cégek vírus által elszenvedett veszteségeinek minimalizálását, az újraindítás megkönnyítését  és sikeres megvalósítását.

Kereskedelmi korlátozások, melyek a koronavírus járványhoz kapcsolódóan léptek életbe

2020. március 30.

Egy helyen összegyűjtve találják azokat a híreket, hasznos linkeket, melyek a kereskedelemmel, szállítmányozással kapcsolatos.

Kijárási korlátozást vezettek be március 28-tól

2020. március 30.

Kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el.

Újabb gazdasági válság? Nyertesként is kijöhetnek a cégek. Segít a digitalizáció!

2020. március 26.

A koronavírussal kapcsolatos szükségintézkedések és annak eredményeként kialakuló gazdasági sokk, a kritikus ágazatokon kívül várhatóan a vállalkozói közösség legkisebb, vagy legkevesebb tartalékkal bíró szereplőit fogja leginkább megviselni. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Modern Vállalkozások Programja digitális „segélyvonallal” és egyéb díjmentes szolgáltatásokkal, felajánlásokkal készül segíteni a jelenleg az online térbe menekülő, bajba jutott cégeknek.

Online pénztárgépek felülvizsgálata veszélyhelyzet idején

2020. március 23.

A NAV csak abban az esetben javasolja a veszélyhelyzet időszaka alatt esedékessé váló éves felülvizsgálatok elvégzését, ha az közvetlen személyes érintkezés nélkül, vagy annak minimalizálásával megoldható.

Felmérés - A koronavírus hatásai és kezelése a hazai vállalati szektorban

2020. március 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kaphasson a koronavírus-fertőzés gazdasági hatásairól, felmérést végez a hazai vállalkozások körében. A felmérés második hullámában vállalkozása üzleti helyzete és kilátásai  mellett arról szeretnénk képet kapni, hogy hogyan kezelik cégénél a járvány terjedését, illetve milyen eszközök segítenék cége működését.

Munkaügy - Adózás a vírusfertőzés esetén

2020. március 17.

Mi történik a vállalkozásával az elkövetkező napokban, hetekben? 

Kérdések és válaszok az Adócampus Adótanácsadó Irodától.

Tájékoztatás a koronavírus munkajogi kezeléséről

2020. március 16.

A munkáltató alapvető kötelezettsége az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása.

FORUM 2020 BUDAPEST

2020. február 18.

2020. április 1-2-án a Danubius Hotel Helia Budapestben "MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG: alapvető trendek és exportlehetőségek" címmel Nemzetközi Üzleti Fórumot rendezünk.

Felhívás - Startup Campus Tungsram

2020. február 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) részére érkezett egy tájékoztatás a Startup Campus részéről. A Startup Campus aktív rendezvényszervezési tevékenységet folytat globálisan, mellyel célja Magyarország és a közép-kelet-európai régió felfedezhetőségének erősítése, a fiatalok startup-vállalkozó kedvének ösztönzése, a különböző régiós ökoszisztémák összekötése.

Pegazus Díjat kapott a Fa-Feri Kft.

2020. február 4.

A Pegazus Díj "Feltörekvő" kategóriájában a Nyugat-Magyarországi Régióban kapott rangos elismerést kamaránk tagja, a Fa-Feri Kft.

A gázszerelők nyilvántartását 2020. január elsejétől a Magyar Mérnöki Kamara vezeti

2020. január 8.

A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 88. §-ának 2019. december 17-én megjelent módosítása alapján a csatlakozóvezeték- és a felhasználóiberendezés-létesítési, a biztonsági előírást érintő felszerelési és időszaki ellenőrzési tevékenység folytatására irányuló szándékot a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerint a Magyar Mérnöki Kamarához kell bejelenteni.