Üdvözöljük a

Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja pályázati lehetőség

honlapján!

-

Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja pályázati lehetőség

Szerző: Kereskai Péter | 2019. július 9.

Szíves figyelmébe ajánljuk az Effekteam Egyesület által kiírt, „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” elnevezésű pályázatát, amelynek jelentkezési határideje 2019. augusztus 1.

A Magyar Adományozói Fórum 2006-os megalakulása óta a vállalati társadalmi befektetések iránt elkötelezett szakemberek egyik legelismertebb platformjává vált, majd 2019 januárjától az egyesület közgyűlésének döntése értelmében Effekteam Egyesület (továbbiakban: Effekteam) néven folytatja a munkát a vállalati társadalmi felelősségvállalás hazai kultúrájának gazdagítása érdekében.

 

Az „Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja” a Magyar Adományozói Fórum által 2011-ben bevezetett MAF Társadalmi Befektetések Díj új alapokra fektetett és nevében is megújított jogutóda, amely a vállalatok és innovatív kezdeményezéseik példaértékű, hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait értékeli.  A megújult díj átadásának célja, hogy a vállalatok és innovatív kezdeményezéseik példaértékű, hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjainak bemutatásával, elismerésével és a lehető legszélesebb körű publikálásával hozzájáruljon az üzleti és startup szektor társadalmi szerepvállalásának, fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítéséhez, továbbá a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálásához, személyes szerepvállalásuk növeléséhez.

 

A pályázat nem vizsgálja a vállalat teljes körű CSR tevékenységét, hanem a vállalat által bemutatott egy-egy önálló kiemelkedően sikeres és példaértékű programját értékeli. A pályázat lehetőséget nyújt, hogy a vállalat eddigi környezeti és társadalmi befektetései projektjeinek értékelésére, újragondolására, továbbá az objektív szempontok segítségével áttekinthetővé válik, hogy a vállalat ezen projektjei során milyen „megtérülést” volt képes társadalmi és környezeti szinten elérni

 

A pályázatra az alábbi kategóriákban lehet indulni:

  • Esélyteremtő üzlet
  • Jövő gazdasága
  • Zöld egyensúly
  • Mindenki társadalma

 

A Díj az ENSZ SDG-k (Sustainable Development Goals) alapján kialakított keretrendszer szempontjai szerint kerül átadásra. Ugyanezen kategóriákban – a nagyvállalatoktól elkülönítve – kerülnek elismerésre a kis- és középvállalkozások, illetve a startup-cégek, illetve lesz Közönségdíj is.

 

Az Effekteam által felkért bíráló bizottság tagjai:

  • Matolay Réka, egyetemi adjunktus, Corvinus Egyetem
  • Nagy Bálint, vezető szerkesztő, Pénzcentrum.hu
  • Pogány Éda Glória, Business Sustainability (EE) vezető, Syngenta
  • Szabó Gyula, igazgató, Ökoszolgálat Magyarország
  • Veiszer Alinda, televíziós és rádiós szerkesztő-műsorvezető, újságíró  

 

A felhívás további részletei az alábbi honlapon érhető el: https://effekteam.hu/effekt2030/