Üdvözöljük a

Dolgozva tanulj! – Támogatott mesterképzési lehetőség

honlapján!

-

Dolgozva tanulj! – Támogatott mesterképzési lehetőség

Szerző: Kereskai Péter | 2014. június 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és konzorciumi partnerei (köztük a NAKKIK) “Dolgozva tanulj!” című projektje Kiemelt Pályázati forrást nyert. 

Az országos hatókörű kiemelt project célja, hogy biztosítsa a szakképzésben a gyakorlati képzés oktatói feltételeit, ezáltal növelje a gyakorlati képzés színvonalát, és elősegítse a végzett tanulók elhelyezkedését. A szakképzésben az utóbbi években végbement jogszabályi változások szükségessé teszik a szakoktatók folyamatos továbbképzését, módszertani kultúrájának gazdagítását. A projekt tevékenységei 3 fő téma köré szerveződnek. 

Az „A” alprojekt keretén belül Nagykanizsán 10 fő részére kerül sor pedagógiai, pszichológiai, jogi- szakmódszertani és tanügy-igazgatási ismeretek átadására. A 60 órás módszertani képzésre, az iskolai rendszerű szakképzésben együttműködési megállapodás és/vagy tanulószerződés keretében gyakorlati képzés szervezőjeként illetve folytatójaként résztvevő gazdálkodó szervezetek gyakorlati oktatói vehetnek részt.

 

 

A „B” alprojekt célja Nagykanizsán 45 gyakorlati oktató támogatása a mestercím megszerzéséhez, elősegítve, hogy a külső képzőhelyeken szakoktatói feladatokat  ellátó szakemberek rendelkezzenek mestervizsgával. A jogszabályi változások hatására, a szakképzés minőségének javítása érdekében, azon szakképesítések oktatóinál, ahol a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit, 2015. szeptember 1-től kizárólag mestervizsgával rendelkező szakember oktathat. E kötelezettség teljesítésére a mestervizsgáztatásban kizárólagos jogszabályi felhatalmazással rendelkező MKIK és a 23 területi kamara szervezésében kerülhet sor. A projekt, 80 %-ban járul hozzá a képzés és a vizsgázatás költségeihez (20 % önerő: 60.000.- Ft/ fő).

 

A „C” alprojekt keretében a Gyakornoki programban résztvevő, gyakornokokat fogadó mentorok részére nyújtanak kollégáink szakmai szolgáltatást és módszertani segítséget. A program a pályakezdő szakember szakmai ismereteinek elmélyítését és az önálló, kreatív munkavégzés elsajátítását segíti elő a területi kamaráknál kialakított tanácsadói hálózat keretében.

 

További tájékoztatás:

Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara: 8800 Nagykanizsa, Ady E. u. 1. www.nakkik.hu

 

Csíkné Molnár Tünde – Mestervizsga szervező

Tel.: +36 (93) 516-671, Mobil: +36 (30) 754-3616, e-mail: titkarsag@nakkik.hu

 

Kereskai Péter -  Területi tanácsadó

Tel.: +36 (93) 516-670, Mobil: +36 (30) 754-3616, e-mail: info@nakkik.hu